Wuhan Riverfront

A modern new district

Greenland Intl' Financial City is situated on the Yangtze River, just north of its confluence with the Han River, in what was formerly an industrial area. The City of Wuhan, in partnership with the Chinese government, is redeveloping this area into a new commercial, retail, and residential district. This experiential mixed-use project is a thoughtful and innovative urbanistic destination. It symbolizes the growing vitality of Wuhan, the most populous city in central China and a major player in the country's economy due to its status as a multi-modal transportation hub.

At a Glance

Project Type

Open/Public Space, Hospitality, Office, Mixed-Use

Location

Wuhan, China

Size

50 Acres

Client

Greenland

Services

Architecture
world map
Bird's-eye exterior
Bird's-eye view of exterior
Escalator interior

The three basic components of the project—a retail podium, a service apartment tower at the northwest corner of the retail podium, and a high-rise office tower at the southeast corner of the retail podium—are integrated into a single vibrant mixed-use center. With its dramatic undulating glazed roof canopy and windows providing views of the sky and the Main Office Tower to the north to enhance its exciting mix of retail, dining, and entertainment options to entice citizens and visitors, the proposed project is an important and sophisticated addition to the cosmopolitan City of Wuhan.

Pop-up entertainment
Pop-up entertainment
Entertainment & event space
Entertainment & event space
The Main Office Tower at the north end of the site, currenty under construction, will rise 1,562 ft into the air, making it the 15th tallest building in the world.
The Main Office Tower at the north end of the site, currenty under construction, will rise 1,562 ft into the air, making it the 15th tallest building in the world.
A rich texture is developed to give the towers a rich glimmering texture. The verticality of their curtainwall is layered with horizontal
A rich texture is developed to give the towers a rich glimmering texture. The verticality of their curtainwall is layered with horizontal "fins" that gently curve to recall the form of the Main Office Tower.
The retail podium, service apartment tower, and office tower are designed as distinct elements that are integrated to create a harmonious ensemble.
The retail podium, service apartment tower, and office tower are designed as distinct elements that are integrated to create a harmonious ensemble.
Aerial

Next Project

Grand Canal Place

Hangzhou, China
Mixed-use heart of the community